Oldal: 1 / 1   [ 1 hozzászólás ] Hozzászólás küldése
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Szabályzat
HozzászólásElküldve: 2017.03.19. 16:44 
Avatar

Csatlakozott:
2011.11.10. 19:52

Hozzászólások: 6069

Tartózkodási hely: Pécs
Fórumszabályzat

Üdvözlünk a http://www.ecigiforum.com fórumán!

Ez a fórum egy magántulajdonban lévő, nonprofit beállítottságú, baráti hangvételű, az elektromos cigarettával, annak használatával kapcsolatos,probléma megoldó, tapasztalat, és véleménycserén alapuló internetes találkozóhely.

Kérek mindenkit a lentiek elolvasására és maradéktalan betartására.


Regisztrációval kapcsolatos előírások:

A Fórum olvasására, kérdéseid, üzeneteidet, kommentárjaid közzé tételéhez az egyszeri regisztrációs folyamat elvégzése után, az általad választott azonosító és a hozzá tartozó jelszó használatával lesz lehetőséged.

A regisztrációhoz egy loginnév, egy jelszó, és egy érvényes e-mail cím megadása szükséges.

A fórumra minden,18. életévet betöltött személy regisztrálhat. A 18 év alatti személyek regisztrációját, amennyiben tudomásunkra jut, automatikusan töröljük.
Kettős (többes) regisztráció a rendszer működéséből kifolyólag rendelkezésre áll, az etikai szabályok maradéktalan betartása mellett, de kérünk Téged, ha csak nincs kivételesen indokod, ne élj ezzel a lehetőséggel.
Amennyiben egyértelműen bebizonyosodik, hogy valaki egyszerre több nevet használva fórumozik, azonnali és végérvényes kitiltást kap az összes általa regisztrált felhasználó! E szabály alól kivételes esetben, előzetesen, felmentés kérhető a fórum tulajdonosától.A fórumtagok megtévesztésére alkalmas regisztráció (több becenév/alteregó használata, illetve már meglévő nevekhez nagy mértékben hasonlító nick regisztrálása) tilos.

Elfogadod, hogy nem használod más személy azonosítóját.
Javasoljuk továbbá, hogy egy bonyolult és egyedi jelszót használj azonosítódhoz, hogy elkerüld az azonosító ellopását.

Regisztráció után lehetőséged nyílik egy részletes profil kitöltésére.
A Te felelősséged hogy egyértelmű és pontos információkat adj meg. Bármilyen olyan információ, amit a fórum tulajdonosa pontatlannak vagy sértőnek talál, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhet. A profilod kitöltése bár nem kötelező, de ajánlott.Kérünk Téged,szánj rá pár percet.

A fórumon használhatóak ún. képazonosítók (avatarok), melyekkel testre szabhatóbbá válnak a személyi adatlapok. Az avatarokra is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a fórum használatának egészére. Amennyiben bármilyen tárgykörben szélsőséges-sértő témájú kép kerül felhasználásra, az adminisztrátorok indoklás nélkül törölhetik.

Kérlek, vedd figyelembe, hogy minden egyes hozzászólással az IP címed is mentésre kerül, abban az esetben, ha a fórumról ki kell téged tiltani, vagy ha az internetszolgáltatód keresett meg minket. Ez csak akkor történhet meg, ha megsérted a feltételeket.

Továbbá vedd figyelembe, hogy a szoftver egy sütit (cookie), információk bitjeit (mint például a felhasználóneved és jelszavad) tartalmazó szöveges fájlt helyez el a böngésződ gyorsítótárába. Ez arra használatos, hogy téged be-/kijelentkeztetve tartson. A szoftver nem gyűjt vagy küld semmilyen típusú információt a számítógépedre.

Regisztrációd törlését bármikor, indoklás nélkül kérheted a fórum adminisztrátoraitól, „öntörlésre” azonban nincs lehetőséged.

A regisztrációd megszüntetése után minden, a profiloldalon tárolt adat elvész, azonban a hozzászólások megmaradnak egyrészt a folytonosság, másrészt a visszakereshetőség elvén.

A fórum tulajdonosa az adatszolgáltatási törvény ide vonatkozó rendelkezéseit figyelembe véve kijelenti, hogy adataidat harmadik félnek nem adja ki, azokkal vissza nem él, nem használja reklámcélokra.

A fórum tulajdonosa fenntartja a jogot azonosságod (vagy bármilyen, a szolgáltatáson keresztül begyűjtött információ) felfedésére panasztétel vagy jogi lépések esetén, az erre jogosult hatóság felé.


A fórum használatával, hozzászólásokkal kapcsolatos alapvető szabályok:

Tilos a személyeskedés, egymás sértegetése, rágalmazása,zaklatása, megfélemlítése.Ez a fajta magatartás semmilyen formában nem megengedett!
Tilos a fórumon bárkinek, vagy bármely embercsoport tagjának, az emberi méltóságát megsérteni.
Tilos a politikai, nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek, és megkülönböztetéseknek hangot adni.
Tilos a fórumon mások személyes adatainak, valódi nevének, fényképének, címének, telefonszámának, e-mail elérhetőségének közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül.
Tilos az obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata.
Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbujtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást leíró/ábrázoló hozzászólások, képek elküldése.
Tilos a cégekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a konkrétumokat nélkülöző vádaskodás, hitelrontás.
Tilos a reklámozás! A Felhasználók által belinkelt oldalak, azokon található termékek azonban nem minősülnek reklámnak, ameddig azokhoz objektív leírás is tartozik, vagy alapvetően illeszkedik az adott kontextusba.
Tilos a témaromboló hozzászólások közzététele.Témarombolásnak minősül minden olyan hozzászólás, ami kirívóan nem az adott topik témájához kapcsolódik, valamint a folyamatos társalgást egyértelműen és szándékosan akadályozza, zavarja,
Tilos a magyar helyesírás szabályainak szándékosan durva és folyamatos megsértése.
Tilos a tiszta nagybetűs írásmód, az alapértelmezettől jelentősen eltérő, valamint indokolatlan szín, betűméret és egyéb kiemelés használata.
A fenti szabályok megszegése esetén nem figyelmeztetünk, ha ilyen jellegű hozzászólás találunk azt indoklás nélkül , azonnal töröljük, valamint figyelmeztetést, súlyosabb esetben végleges kizárást vonhat maga után!


Javaslatok, tanácsok a fórum használatával kapcsolatban:

Vedd figyelembe, hogy a fórum nem egy egyszemélyes blog, így próbálj a témába vágó hozzászólásokat írni,illetve hagyj szóhoz jutni másokat is.
Egy jól megfogalmazott, a megfelelő topikban feltett kérdés sokat segíthet abban, hogy mihamarabb választ kapj a problémádra, ezért kérünk törekedj a világos, pontos fogalmazásra. Hasonló okból, válaszaidban igyekezz minél egyszerűbben, egyértelműbben fogalmazni.

Ne halmozd a hozzászólásokat! Ha valamit kifelejtettél a hozzászólásból, vagy bővítenéd azt, használd a Szerkesztés opciót. Ellenkező esetben hozzászólásaid összevonásra kerülnek a Moderátor által, az ő megítélése szerint, illetve az adott topikra vonatkozó szabályok függvényében.
Kerüld a témába nem vágó hozzászólások küldését (offtopic).
Kerüld ugyanazon kérdés több topikban történő felvetését.

Egyes fórumrészek, topikok egyedi szabályokkal rendelkeznek Ezeket mindig a topik első, minden oldalon megjelenő hozzászólásában megtaláljátok.

Az Interneten fellelhető írások/szövegek/képek zömére a Szerzői Jogi Törvény megfelelő szabályozásai vonatkoznak. Kérjük ezt vedd figyelembe mikor más oldalakról idézel, illetve illesztesz be képeket a fórumba.
Ugyanakkor az Általad létrehozott hozzászólást is védi a törvény, ezért az Adminisztrátorok,illetve a Moderátorok, megfelelve a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének ajánlásának, nem szerkesztik hozzászólásaidat, azok eredeti tartalmán, mondanivalóján nem változtatnak.Ez alól kivételt képez a fórumszabályzatban taglalt tilalmak megszegése.

Vedd figyelembe, hogy a fórum üzemeltetői képtelenek megállapítani a hozzászólások hitelességét. Kérlek, ne feledd, hogy nem ellenőrzünk minden elküldött üzenetet, és ezért nem is vagyunk felelősek azok tartalmáért.
Az elküldött üzenetek a szerző nézeteit fejezik ki.
Kizárólag Te vagy a felelős elküldött üzeneteid tartalmáért.
Bárki, aki úgy érzi, hogy egy üzenet kifogásolható, azonnal értesítheti a fórum Moderátorait.
A fórum tulajdonosa fenntartja a jogot a kifogásolható tartalom eltávolítására.


Moderálási alapelvek:


"Ha egy fórum nem tud Moderátor nélkül működni, akkor azt be kell zárni örökre, a helyét pedig sóval behinteni."

A fórum tulajdonosa fenntartja a jogot arra, hogy bizonyos topicokat előzetes értesítés nélkül megnyisson vagy megszüntessen, ideiglenesen vagy végérvényesen lezárjon, vagy összevonjon, a saját belátása szerint.
Az ecigiforum.com fórumán minden téma, illetve minden topik moderált. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fórumozók egy csoportja figyelemmel kíséri az adott témakörhöz tartozó topikokat és a fenti szabályok betartását. Ezek a fórumozók a Moderátorok. A Moderátorok különleges jogosultságaik révén törölni, szerkeszteni, áthelyezni tudják bármelyik hozzászólást vagy annak bármely részét.
Kérlek vedd figyelembe hogy a Moderátor is ember, Ő is tévedhet, hibázhat.Az ő dolguk a szabályok betartatása, amit felkérés alapján, szabadidejükben, ingyen végeznek.
A Tulajdonos, az Adminok, valamint a Moderátorok nyílt szidalmazását, rágalmazását, kérdőre vonását ajánlott elkerülni, ha mégis megteszed, vállald a következményeket, ami lehet egy figyelmeztetés, de akár a fórumról való kitiltás is.


Galériák:

A feltöltés bárki számára elérhető, a feltöltést követően moderátori ellenőrzés után lesz látható az eredmény. Az elbírálást igyekszünk mihamarabb megtenni.
Lehetőség van a már meglévő mappákba, illetve újonnan létrehozott mappákba feltölteni.
A kép maximális mérete 2mb, formátuma jpg, jpeg, gif, png lehet.
Perverz, sértő, obszcén képeket feltölteni tilos!


Kereskedelmi topikok.

A fórum tulajdonosa ellenszolgáltatás nélkül biztosítja a fórumon regisztrációval rendelkező Kereskedők részére az önálló topikot, amennyiben arra igény jelentkezik.A felmerülő igényt az Adminok felé kérjük jelezni.
A topikok kizárólag kapcsolattartásra, tájékoztatásra használhatóak, az aktuális törvényi szabályozás maradéktalan betartása mellett.
A topikban,illetve a fórumon a tevékenységüket,termékeiket semmilyen formában nem reklámozhatják.


Sokaknál felmerülő kérdés az elektromos cigarettával kapcsolatban.
-Legális e a használata ,vajon nem károsabb e mint a hagyományos cigaretta?
Itt egy kisfilmet nézhettek meg,ami remekül összefoglalja a mai ( 2018 ) helyzetet.

www.youtube.com Video innen : www.youtube.comVégül pedig egy rövid videó,Krisztian Pifko jóvoltából.
Krisztian Pifko írta:
The Switch - egy váltás, és legyőzted a dohányzást. Az angol Nemzeti Leszokástámogató és Oktató Központ és a New Nicotine Alliance közös rövidfilmje az elektromos cigarettáról, hús-vér felhasználókkal, akiknek már sikerült váltaniuk. Magyar felirattal!


www.youtube.com Video innen : www.youtube.comKöszönjük, hogy elolvastad, a továbbiakban kellemes fórumozást kívánunk!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórumHozzászólás küldése Oldal: 1 / 1   [ 1 hozzászólás ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron